Voor schrijvers

Wat gaat u doen met uw manuscript?

U hebt iets geschreven. Een thriller, een kinderboek of misschien wel een reisverslag. En nu? Blijft het een bestand op uw pc of gaat u er meer mee doen? Als u uw manuscript naar een uitgever wilt sturen of het in eigen beheer gaat uitgeven dan is het de moeite waard een redacteur in te schakelen.

Een redacteur corrigeert niet alleen fouten, maar geeft ook tips over bijvoorbeeld de verhaallijn en de dialogen. Wanneer u uw tekst kunt aanpassen aan de hand van redactioneel commentaar, wordt de kans dat u een ronde verder komt in het selectieproces van een uitgeverij groter. En misschien nog belangrijker: met de hulp van uw redacteur wordt u een betere schrijver. Daarom is het zeker ook wanneer u in eigen beheer wilt uitgeven verstandig te investeren in een redacteur.

Op weg naar een betere tekst

Misschien hebt u uw manuscript al aangeboden aan een uitgever en is het afgewezen. Uitgevers hebben het te druk om in te gaan op de minpunten van uw verhaal, terwijl u nu juist wilt leren wat u beter kunt doen. Ook in dat geval kan het commentaar van een redacteur verhelderend zijn.

Vraagt u zich af of uw manuscript klaar is om naar een uitgever te worden gestuurd? Zit u vast met schrijven en hebt u een frisse blik nodig? Dan kunt u mij vragen om een leesrapport (een manuscriptbeoordeling).

Het voeren van redactie is ook mogelijk: ik breng dan correcties aan en/of doe suggesties waarmee u uw tekst kunt herschrijven.

U bepaalt zelf hoeveel tekst u wilt laten behandelen. Veel uitgevers vragen niet om een compleet manuscript, maar om een beperkt aantal hoofdstukken of pagina’s. Wanneer u bijvoorbeeld de eerste twee hoofdstukken mag insturen, is het goedkoper om alleen die tekst door mij te laten nakijken. Aan de hand van de correcties en/of opmerkingen die ik maak, kunt u dan zelf de overige tekst herzien. Mocht u dat lastig vinden (het beoordelen van eigen tekst kan moeilijk zijn) dan kan ik natuurlijk ook meer voor u doen.

Gratis proef!

Om u een idee te geven van wat u kunt verwachten wanneer ik uw tekst van commentaar voorzie, mag u mij het eerste fragment van uw manuscript mailen (maximaal 450 woorden, met .doc extensie). U ontvangt dan gratis en vrijblijvend een kort leesrapport.

Wat kost het?

Wanneer uw manuscript tot 10.000 woorden bevat, krijgt u voor 56 EUR een leesrapport. Bij 20.000 woorden krijgt u voor 110 EUR een leesrapport. Is uw manuscript vuistdik, dan betaalt u dus niet n x 56 EUR, maar minder. Redactie is duurder dan een leesrapport, maar de prijs is afhankelijk van wat u mij wilt laten doen: wilt u alleen fouten gecorrigeerd zien (correctie) of ook tips krijgen voor het herschrijven (volledige redactie)?

Mail voor de mogelijkheden: info@tekstbureaubroertjes.nl